Tutustu, ihastu ja hurahda– löydä uusi tapa ulkona liikkumiseen!

Lastentoiminta

Luonto tarjoaa loistavan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän omaksuu terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. Lapsen tarve liikkua, kokea yhdessäoloa ja tyydyttää tiedonhaluaan toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina, säällä kuin säällä.

Jos olet kiinnostunut lastentoiminnan vetämisestä, ota yhteyttä!

Lumikenkäily

Lumikenkäily on helppo ja hauska kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva kokonaisvaltainen lihaskuntolaji. Se joka osaa kävellä, osaa myös lumikenkäillä. Lumikenkäilijä ei tarvitse latuja: hän pääsee liikkumaan vaihtelevissa maastoissa jokaisella kelillä. Lumikenkäily on juuri niin rankkaa kuin päättää sen olevan. Vauhdin, intensiteetin ja matkapolun pystyy itse säätämään haluamakseen.

Kemin Latu järjestää talvisin yhteisiä ohjattuja lumikenkäretkiä.

Maastopyöräily

Lähde ulkoilemaan lähimetsään, virkistymään luontoretkelle tai vauhdikkaammin kuntolenkille – pyörällä. Pyöräillen pääset pidemmälle, näet ja koet enemmän – läsnä ovat niin maisemat, luonnon äänet kuin tuoksutkin sekä samalla maaston tarjoamat taitohaasteet. Maastopyöräily on monipuolinen laji, jota voi omien taitojensa ja kuntonsa mukaan harrastaa hyvin monenlaisissa maastoissa. Maastossa pyöräileminen on hauska ja rento tapa liikkua ja retkeillä. Laji sopii myös lapsille ja nuorille ja ennakkoluuloista poiketen myös iäkkäämmille. Kokeneempi maastopyöräilijä nauttii raskaammastakin kuntoilusta, teknisemmistä ajohaasteista ja vauhdin hurmasta.

Kemin Ladun kanssa pääset maastopyöräilemään keväästä loppusyksyyn viikoittain ohjatussa seurassa.

Polkujuoksu

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat. Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa.

Keväästä loppusyksyyn juoksemme ohjatusti paikallisilla poluilla.

Talviuinti

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Talviuintia harrastaa jopa 720 000 suomalaista ja yli 400 000 on kiinnostunut lajista.

Melonta

Melonta on kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva, ympäristöystävällinen, monipuolisesti liikuttava ja edullinen harrastus. Meloen pääsee kulkemaan paikoissa, joihin ei veneellä ole pääsyä ja luontoa pääsee tarkkailemaan aivan uudenlaisesta näkökulmasta.